**Sweet iron bustrens, dr. Bristol Bekijk groter

**Sweet iron bustrens, dr. Bristol

Nieuw

Het ideale bit, Trust sweet iron bustrens, dr. Bristol

Meer details

€85,00

Accessoires

  Het ideale bit, Trust sweet iron bustrens, dr. Bristol

  Het bit vervult een belangrijke taak in de communicatie tussen ruiter en paard. Bitten zijn er in vele verschillende soorten en maten. De vraag ‘wat is nu hét ideale bit?’ houdt velen van ons bezig. Er bestaan honderden meningen over welk bit het ideale bit is. Volgens TRUST bestaat hét ideale bit niet, er is niet één bit waarop alle paarden fijn
  en goed lopen. Een ideaal bit is een bit dat het paard accepteert en waardoor de ruiter optimaal kan communiceren met zijn paard. De keuze voor een bit is onder andere afhankelijk van het karakter en het trainingsniveau van het paard. Maar ook het gevoel, de ervaring en voorkeur van de ruiter speelt een grote rol.

   

  TRUST bitten

  Materiaal, vorm en gewicht zijn belangrijk bij het maken van de keuze voor het juiste bit. TRUST besteedt veel aandacht aan deze punten bij de ontwikkeling en optimalisatie van de bitten. Alle bitten worden met de hand gemaakt. Hierdoor zijn de TRUST-bitten uniek en is de kwaliteitscontrole zeer hoog. Het meest opvallende is het gebruik van het blauw gevlamde ‘sweet iron’ voor de mondstukken gecombineerd met roestvrij staal. De anatomisch gevormde mondstukken zorgen voor een optimale ligging in de paardenmond. Belangrijk is ook het gewicht van een bit, het moet niet te licht en niet te zwaar zijn. Niet te dik en niet te dun.

   

  Een TRUST bit is helemaal handwerk. Alle componenten worden handmatig aan elkaar gelast en gepolijst. Door het sweet iron gedurende korte tijd te verhitten krijgt het de mooie diepblauwe kleur. De finishing touch: het inhameren van de maatstempel en de merknaam.

   

  Sweet iron
  Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij tijdelijk niet gebruiken van een sweet iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Deze kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.Het is verbazingwekkend , hoe goed paarden deze bitten accepteren en er beter op lopen, is de ervaring van onze klanten.

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

**Sweet iron bustrens, dr. Bristol

**Sweet iron bustrens, dr. Bristol

Het ideale bit, Trust sweet iron bustrens, dr. Bristol

Schrijf uw recensie

18 Andere producten in dezelfde categorie: